Events-el

Συμβίωση, Κοινωνική Συμπερίληψη, Ένταξη και Αλληλεγγύη στην Ευρώπη: Τρέχουσες Προκλήσεις και Μελλοντικές Προοπτικές

Διαδικτυακό Συνέδριο

Καλοκαίρι 2020

Ένα συνέδριο αποτελούμενο από επτά διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα εβδομάδων, με παρουσιάσεις διακεκριμένων ομιλητών, από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, καθώς και συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων στα ελληνικά και αγγλικά.

Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ισότητα, Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Κοινωνική Συμπερίληψη στην εποχή του COVID-19

Από την εξάπλωση του ιού COVID-19, οι δημόσιες αρχές σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα και σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν μία έκτακτη ανάγκη μεγάλης κλίμακας. Πέρα από την άμεση απειλή για την υγεία που προκαλεί η πανδημία, το ‘μέλλον’ παρουσιάζει ήδη μεγάλες προκλήσεις σχετικά με τα κεκτημένα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τις κοινωνικές, οικονομικές και θεσμικές δομές, με σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινής μας καθημερινής πραγματικότητας. Τα σύνορα των κρατών έχουν κλείσει με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης, έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί, ενώ επιτρέπεται η συλλογή και η εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό μεγαλύτερο από ποτέ. Παρότι οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα, είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη και η συνοχή στις κοινωνίες προστατεύονται.

Διαβάστε Περισσότερα

Συνεδρία: Ανθρώπινα Δικαιώματα 

Ανθρώπινα Δικαιώματα και COVID-19, Nils Muižnieks, President of the Association of the Schools of Political Studies, Council of Europe, Regional Director Amnesty International Europe

Μετανάστευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ευρώπη: Νομοθετικό Πλαίσιο, Πολιτικές και Πρακτικές, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Ίση Μεταχείριση για Όλους – Η Νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανδρέας Τάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Νομική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως Παγκόσμιος Παράγοντας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ανδρέας Τάκης, Επίκουρος Καθηγητής, Νομική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Συζήτηση

Ομιλητές

Ιωάννης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Τάκης

Σελίδα 2: Συνεδρία: Ισότητα